976

Швидкість до 1000 Мбіт/сек та інші переваги оптоволокна.

Стрімкий розвиток технологій дозволив кожному сучасному інтернет-провайдеру надавати своїм абонентам швидкість понад 100 Мбіт с, але ще у відносно недавніх нульових роках для доступу до всесвітньої мережі використовували модеми, а швидкість в 56 Кбіт/сек вважалася просто «космос». Впровадження нових технологій і зокрема використання волоконно-оптичних кабелів дало потужний поштовх для збільшення швидкості Інтернету для кінцевих споживачів.

Оптоволокно (ВОК або волоконно-оптичний кабель) складається з оптичних діелектричних хвилеводів по котрим проходить сигнал. Матеріал що використовується в ВОК дуже близький до скла, він також виробляється з кварцу. Передача сигналу на різну відстань здійснюється за допомогою спеціальних модемів, які переводять сигнал з електричного в оптичний, і навпаки.

Переваги підключення по оптиці.
1. Швидкість передачі пакетів з даними. На даний момент доступно до 10Гбіт / с;
2. Надійність. Кабель захищений від впливів навколишнього середовища, йому не страшні електромагнітні перешкоди;
3. Можлива передача сигналу на великі відстані;
4. Збереження переданої інформації. В оптиці набагато кращий захист від крадіжки інформації. Тому що врізатися в кабель практично неможливо, а якщо все ж врізка була здійснена, то на стороні провайдера це швидко буде виявлено появою загасання сигналу;
5. У кабелі відсутні драг метали, тому його крадіжка не має ніякого сенсу;
6. Кабель більш тонкий ніж звична кручена пара;
7. Високий ступінь захисту від хімічних впливів і підвищених температур, наприклад пожежі.

Але як у будь-якого кабелю у оптики є свої мінуси.

1. Крихкість кабеля.Кабель має маленький кут вигину, тому при монтажі слід обов’язково враховувати цей факт, щоб не отримати злам.
2. Кабель не ремонтується: якщо здійснено обрив, то змінюється вся ділянка;
3. Для перетворення сигналу з електричного в оптичний потребує додаткового обладнання. Дане обладнання Застава.NET надає кожному своєму абоненту.

Конкуренцію оптиці вже багато років становить кручена пара, але якщо ви хочете мати більш стабільний доступ до мережі Інтернет, бути незалежними від відключень світла і не здійснювати часті заміни кабелю по дому (оптика не залежить від навколишнього середовища), то слід вибрати саме підключення інтернету по оптиці.

Компанія Застава.NET з першого дня свого існування проводить підключення абонентів виключно по оптиці. Завдяки чому кожен наш абонент може насолодитися по-справжньому високою швидкістю Інтернету. Залишайте заявку на підключення і користуйтеся якісними послугами перевіреними не однієї тисячею клієнтів.

[gravityform id=»30″ title=»true» description=»true»]